Thailändsk lax med ris och limesås

Thailändsk lax med ris och limesås är både spännande och gott! Dessutom mycket enkelt att laga till. Rekommenderas varmt. Receptet kommer från Stadium Magazine.

Ingredienser, 4 portioner

4 portionsbitar laxilé
100 g hackade cashewnötter
3 dl sweet chilisås
färsk koriander
Limesås
2 dl matlagningsyoghurt
1 lime
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Blanda cashewnötter och sweet chilisås och häll över laxen. Stek i ugnen i ca 25 minuter. Riv limeskalet och blanda med yoghurten. Pressa i saften av en halv lime och smaka av med salt och peppar. Dekorera med färsk koriander. Servera med ris.

1 svar till “Thailändsk lax med ris och limesås”

  1. 1 Tummen

    Supergott, lättlagat en fredags favorit.

Kommentera receptet