Rosépepparbiff

Man kanske inte kan kalla Rosépepparbiffar för en söndagsstek, men en passande söndagsmåltid helt klart. Det tar lite tid laga till men resultatet blir mycket gott så det är väl värt att vänta på… Personligen så vill jag ha potatis till denna rätt men det fungerar bra även med pasta, helst då tagliatelle. Om man vill ha med sig detta i matlådan till nästa dag så är nog pastan att föredra.

Ingredienser, 4 portioner

köttfärs ca 500g
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 gul lök
3/4 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning
salt

Sås:

1 msk rosépepparkorn
1 msk smör eller margarin
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
soja
salt och peppar

Gör så här

Blanda grädde, vatten och ströbröd i en bunke. Låt det svälla en kort stund. Finhacka eller riv löken. Blanda alla ingredienser till färsen och smaka av kryddningen. Forma lagom stora biffar och stek dom i matfettet på medelvärme i en stekpanna. Lägg biffarna en skål och håll värmen.

Fräs rosépepparkornen till såsen med matfettet i en kastrull en kort stund. Var beredd på att de snabbt kan bli brända! Smula ner köttbuljongen, i med grädde och créme fraiche. Låt sedan såsen småputtr på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt och peppar. Häll såsen över biffarna. Servera med sallad och lingonsylt.

0 svar till “Rosépepparbiff”

  1. No Comments
Kommentera receptet