Quinoasallad med kyckling

Denna rätt är helt fantastisk, vilken smakupplevelse, allt passar in och det känns både nyttigt och fräscht! Quinoa är supergott. Perfekt för lördag kväll med ett rött vin…
Ingredienser
4 port
2 dl quinoa
1 hönsbuljongtärning
140 g bacon
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® smör-&rapsolja
2 avokado
½ rödlök
75 g färsk babyspenat
Dressing:
75 g Kvibille® ädel
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här:
Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör-&rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.

0 svar till “Quinoasallad med kyckling”

  1. No Comments
Kommentera receptet