Pannbiff med lingonsylt

Mmm, pannbiff med potatis, sås och lingonsylt är en riktig klassiker.

Ingredienser, 4 portioner
400g blandfärs
1 potatis, kokt och riven
1 ägg
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 1/2 gul lök, riven
Salt och peppar
Lite socker
mjölk och grädde till såsen

Gör så här:
Koka 3 dl vatten med buljongtärningen.
Blanda alla ingredienser i en skål och rör om. Smeten ska vara ganska lös, men inte för lös. Anpassa med buljongen lite beroende på hur saftig färsen är. Gör pannbiffarna i önskad storlek och stek med smör.

Häll i lite vatten och mjölk i stekpannan. Låt det koka upp och tillsätt grädde.
Tillsätt lite soya (några droppar) så att såsen får lite brun färg.
Skaka lite vatten och mjöl (maizena går också bra) för att reda såsen. Salta och peppra.
Skiva och stek de två lökarna i smör på medium värme tills dom fått fin färg.

Häll såsen över kokt potatis och servera dom nystekta pannbiffarna med den stekta löken och glöm inte lingonsylten som ju är pricken över iet.

0 svar till “Pannbiff med lingonsylt”

  1. No Comments
Kommentera receptet