Limekyckling med ris

Limekycklingen med ris är gott, speciellt såsen. En fin kontrast till all pasta man äter under veckorna. Basmatiris är gott till. Faktiskt en favorit hos barnen också, utan ketchup. Arla ska ha cred för receptet.

Ingredienser, 4 port
4 kycklingfiléer
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 lime
1 dl vatten
2 dl Arla Köket crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Gör så här
Stek kycklingen i smör i en stekpanna, ungefär 5 min på varje sida. Salta och peppra under tiden. Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita, alternativt riv med rivjärn. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. När filéerna är stekta så häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll det i pannan över kycklingen. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med ris och grönsaker.

0 svar till “Limekyckling med ris”

  1. No Comments
Kommentera receptet