Laxsås med pressad potatis

Denna maträtt upptäckte vi då äldste pojken hade mjölkallergi. Vi fick då testa andra alternativ, typ Oatly iMat som ersättare till matlagningsgrädde. Det blev snabbt en favorit som hänger med än idag då mjölkallergin försvunnit. Palsternacka är verkligen en underskattad grönsak (jo det är en grönsak, av kategorin rotfrukter).

Laxsås med pressad potatis

Ingredienser, 4 portioner

1 kg potatis, helst mjölig sort
1 morot
1 palsternacka
rapsolja alt. olivolja
1-2 msk grov senap
1 fiskbuljongtärning
1/2-1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde alt. Oatly iMat
400 g laxfilé
1 dl hackad färsk dill alt. 1 msk fryst hackad dill

Gör så här

Skala och koka potatisen. Skala moroten och palsternackan, grovriv dem. Fräs dem sedan i olja några minuter. Tillsätt senap, buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka någon minut. Skär laxen i lagom stora bitar och vänd ner i såsen. Låt allt koka försiktigt någon minut. Servera med pressad potatis och något grönt till, exempelvis gröna ärtor eller sallad, eller varför inte både och.

0 svar till “Laxsås med pressad potatis”

  1. No Comments
Kommentera receptet