Laxpytt de luxe

Efter att ha mer eller mindre tröttnat på vår gamla hederliga laxpytt så fann vi denna lite lyxigare varianten på ICA (säkert i Buffé) och den ersatte den gamla på stört. Men vem vet den gamla kanske kommer tebax nån dag…

Ingredienser, 4 portioner

2 gula lökar
ca 10-15 potatisar (helst färsk)
400 g laxfilé
300 g haricots verts (ett slags långa bönor, finns i frysdisken)
olivolja
körsbärstomater
salt
svartpeppar
Sås
2 dl lätt créme fraiche
50 g löjrom eller stenbitsrom
2 msk hackad gräslök

Gör så här

Skala och klyfta löken. Tärna potatis och lax. In med potatis och lök i ugnen (ringla lite olivolja över), ca 30 minuter eller efter behag, känn efter. Lägg över bönorna efter halva tiden. Stek laxen i en stekpanna. Blanda samman allt, i med tomater, salta och peppra. Blanda rom, gräslök och crème fraiche och servera till pytten. Gott! Somrigt…

0 svar till “Laxpytt de luxe”

  1. No Comments
Kommentera receptet