Lasagne med spenat och bacon

Mycket god lasagne som snabbt blivit en favorit. Kul att man kan variera ingredienserna även för lasagne så det inte bara blir det klassiska med köttfärs. Denna dök upp i en Buffé från ICA (Medelhavslasagne) och det tackar vi för…

Lasagne med spenat och bacon

Ingredienser, 4 portioner

2 pkt bacon
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 msk timjan
1 tsk chilipulver
1 burk keso à 500 g
250 g hackad spenat (tinad)
gröna lasagneplattor
3 tomater
2 dl riven ost
salt
svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Klipp baconet i småbitar och fräs ca 5 minuter i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ner i grytan. Fräs tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt puttra några minuter. Krydda med salt, peppar, timjan och chilipulver. Ta grytan från plattan och rör ner keso och spenat. Varva röran med lasagneplattor i en stor gratängform. Börja och avsluta med röra. Garnera med skivade tomater och strö över riven ost. Gratinera i ugnen 30-35 minuter.

0 svar till “Lasagne med spenat och bacon”

  1. No Comments
Kommentera receptet