Gratinerad köttfärspasta

En enkel och fantastisk god variant av pasta och köttfärs. Denna rätt kan varieras i det oändliga, man tager vad man haver som hon sa Kajsa Varg. Exemplet nedan är av det enklare slaget och gott!

Ingredienser, 4 portioner

300-400 g penne
400 g köttfärs
smör
1 purjolök
1 tsk salt
2 1/2 dl tomatsås (italiensk med crème fraiche från Kelda är super)
2 1/2 dl ostsås (Kelda regerar)

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och rör i tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Häll över ostsåsen.

1 svar till “Gratinerad köttfärspasta”

  1. 1 Magdalena

    En variant på denna rätt är att skiva purjolöken men blanda den rå med pastan och såsen. Som topping ett lager med bacon stekt i bitar, skivade tomater och riven ost. Uteslut köttfärsen…

Kommentera receptet