Fisk i grönt sällskap

En gammal klassiker från Buffé som känns oerhört fräsch. Gott och nyttigt.

Fisk i grönt sällskap

Ingredienser, 4 portioner

600 g fiskfilé, lax eller torsk tex.
750 g potatis
2 gula lökar
2 paprikor
salt
svartpeppar
100 g ruccolasallad
Dressing
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt på ugnen, 225 grader. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg potatisen på baklplåtspapper på en plåt. Strö över lite salt. Stek i övre delen av ugnen ca 15-20 minuter tills den är nästan färdigstekt. Skala och klyfta löken. Skär paprikan i bitar. Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnsäkert fat, krydda med salt och peppar. Sänk värmen til 175 grader och blanda grönsakerna med potatisen. Sätt in fisken på ett galler under plåten. Stek allt i ca 15 minuter. Blanda dressingen. Blanda potati och grönsaker med ruccola. Lägg fisken ovanpå och häll dressingen över alltihop.

0 svar till “Fisk i grönt sällskap”

  1. No Comments
Kommentera receptet