Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

God pasta från ICA, fanns med i en Buffé för ett par år sedan och blev en favorit, kanske inte hos barnen men då kan man ju göra köttbullar bredvid.

Ingredienser, 4 port
400 g pappardelle eller annan pasta
1 ask färska sockerärter (à 150 g)
1 liten gul lök
1 msk olivolja
300 g kallrökt lax i bit eller skivor
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
salt

Gör så här
Börja med att koka pasta. Såsen går fort att göra så vänta inte med pastan. Tillsätt sockerärterna i pastavattnet under sista minuten.
Skala och finhacka löken. Strimla laxen (skär bort eventuellt skinn). Fräs löken glansig i olja 2–3 minuter i en stekpanna.
Blanda ner citronskal, citronjuice och peppar. Låt fräsa ytterligare ca 1 minut. Tillsätt grädden. Låt koka ca 2 minuter.
Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt. Häll av pastan med sockerärterna och blanda med såsen. Servera genast.
Toppa eventuell med färsk oregano.

0 svar till “Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter”

  1. No Comments
Kommentera receptet