BLT Sandwich

BLT sandwich receptet kommer från Tina när hon gjorde Mat på SVT. Gottgott! Detta är för mig en typisk fredagsrätt, arbetsveckan är slut, helgen i sikte och en kall öl upphälld i ett stort glas, worth waiting for…

Ingredienser, 2 portioner

4-8 skivor franskt bröd, alternativt grekiskt lantbröd
olivolja
1/2 rödlök
några droppar av en citron
5 skivor bacon
2 tomater
1 avokado
isbergssallad
Sås
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil alternativt crème fraiche
1 dl riven parmesan
1 klyfta pressad vitlök
salt och peppar

Gör så här

Ringla lite olivolja över bröden och rosta dem i en panna. Skala avokadon och skär den i lagom stora bitar. Blanda den med finhackade rödlöken och droppa lite ctironsaft över. Salta och peppra efter behag. Mikra baconskivorna på hushållspapper på en tallrik, tills det är knaprigt (ungefär 4-5 minuter beroende på effekten). Blanda majonäs, gräddfil/crème fraiche, parmesanost och vitlöken. Salta och peppra.

Bred ett lager med sås på hälften av de grillade brödskivorna. Lägg avokadoblandningen, tomatskivorna och baconskivorna i lager ovanpå varandra på brödskivorna. Lägg på isbergssallad och avsluta med en brödskiva. Använd eventuellt en sticka för att hålla allt på plats. Klart!

0 svar till “BLT Sandwich”

  1. No Comments
Kommentera receptet