Ananaspaj

En av de absolut godaste efterrätterna jag ätit. Ananaspaj blev snabbt en favorit efter att ha blivit bjuden på den av några kompisar. Passar vid alla tiffällen…mmm!

Ingredienser, 1 paj

150 g margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 stor burk krossad ananas (typ 300-400 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop margarin, socker, vetemjöl och bakpulver. Pressa ut i en lagom stor form, som brukligt när man gör paj. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajdegen som är i formen. In i ugnen i ca 30 minuter. Det ska bli lite färg men helst inga svarta kanter. Mycket gott med vaniljglass eller grädde. Njuuuuuuut!

0 svar till “Ananaspaj”

  1. No Comments
Kommentera receptet